Over mij

Mijn liefde voor taal en voor mensen en hun verhaal hebben van het begin af aan mijn richting bepaald. Dat zie je terug in de opleidingen die ik volgde: Nederlands/Algemene Taalwetenschap, psychologie (Instituut Toegepaste Integrale Psychologie) en theologie-levensbeschouwing (Opleidingsinstituut Geestelijke Begeleiding in Vrijzinnig Perspectief).

En je ziet het aan wat ik daarmee ben gaan doen. Zo begon ik als docent Nederlands in het beroepsonderwijs, werkte ik een aantal jaren als redacteur/taaladviseur bij het Genootschap Onze Taal, en als bureauredacteur bij uitgeverij De Geus. Daartussendoor was ik werkzaam als trainer en coach communicatie en persoonlijke ontwikkeling, was ik een luisterend oor voor nabestaanden van zelfdoding, en werkte ik als vrijwilliger in het hospice. 

In mijn huidige werkzaamheden gaan ze eigenlijk steeds meer hand in hand, waar ik doe wat ik het allerliefste doe: ruimte scheppen voor het verhaal van mensen, langs de weg van taal. 

Liesbeth Gijsbers (1959)

Deze site is ontworpen en gebouwd door Jelske Boonstra. De tekeningen zijn van de hand van Wendelmoet Langerak.