Over mij

Mijn liefde voor taal en voor mensen en hun verhaal hebben steeds mijn richting bepaald. Dat zie je terug in de opleidingen die ik volgde: Nederlands/Algemene Taalwetenschap, psychologie (Instituut Toegepaste Integrale Psychologie) en theologie-levensbeschouwing (Opleidingsinstituut Geestelijke Begeleiding in Vrijzinnig Perspectief). En je ziet het aan wat ik met die opleidingen ben gaan doen. Zo begon ik als docent Nederlands in het beroepsonderwijs, werkte ik een aantal jaren als redacteur/taaladviseur bij het Genootschap Onze Taal, en uiteindelijk als bureauredacteur bij uitgeverij De Geus. Daartussendoor ben ik jarenlang werkzaam geweest als trainer en coach communicatie en persoonlijke ontwikkeling. Ook faciliteerde ik enkele jaren kleine gespreksgroepen voor nabestaanden van zelfdoding in ons tuinhuis, en werkte ik als vrijwilliger, in Dongen in het hospice, en in Tilburg, bij de contactcirkels rouw.  

Ze gaan meer en meer hand-in-hand, in wat ik het allerliefste doe: ruimte scheppen in het verhaal, langs de weg van taal.

Liesbeth Gijsbers (1959)

Deze site is ontworpen en gebouwd door Jelske Boonstra. De tekeningen zijn van de hand van Wendelmoet Langerak.