Taal & Ritueel

‘In het leven en ook in taal zijn nuances alles.’

Louis Couperus

Elk leven kent bijzondere grensmomenten die om taal vragen. Het komt er bij zo’n eenmalige gebeurtenis nog meer dan anders op aan om helder te verwoorden wat je zeggen wilt. In jouw hoogstpersoonlijke kleurklank. Denk aan de viering van de liefde, aan een afscheidspraatje bij je pensioen, de komst van een (klein)kind, de kennisgeving van je transitie van man naar vrouw of andersom, een belangrijke sollicitatie, je toespraak voor de afscheidsdienst van een dierbare, of het bedankje voor steun en troost.

Maar juist op zo’n moment kan het soms lastig zijn precies de goede woorden te vinden, soepele zinnen te schrijven, of een passende toon te treffen. Je kunt dan wel gaan googelen, maar je wilt helemaal geen standaardzinnen. Je wilt je eigen verhaal vertellen.

Kom je er niet uit? Ik help je graag. Allereerst door heel nauwkeurig naar je verhaal te luisteren.

Vervolgens vraag ik je zelf een ruwe tekst te schrijven met alles erin wat je graag zou willen zeggen. Die tekst hoeft niet mooi of af of rond te zijn. Het gaat erom dat jouw woorden, jouw inhoud, jouw klank mijn materiaal zullen vormen.  

Daarmee ga ik dan aan de slag. Ik leg je de door mij herschreven tekst voor en vraag je om feedback. Meestal gaat het verhaal dan nog een paar keer heen-en-weer. Totdat jij zegt: ‘Dit is het. Dit is precies wat ik zeggen wil. In deze tekst voel ik me thuis.’

Wil je gebruikmaken van deze dienst? Neem voor meer informatie contact met me op.