Nieuws

WEERKLANK gespreksgroep voor nabestaanden zelfdoding

Op dinsdagavond 29 september start er in Tilburg een nieuwe rouwgroep, voor mensen die een dierbare hebben verloren door zelfdoding.

We komen in een kleine groep acht avonden bijeen (tweewekelijks), en spreken daarna nog een keertje verderop in de tijd met elkaar af. Omdat de groep klein is, is er voldoende tijd en ruimte voor ieders persoonlijke verliesverhaal. Elke bijeenkomst staat een ander thema centraal, aan de hand waarvan we met elkaar in gesprek gaan.

Zo maken we samen ruimte voor wat ons bezighoudt en zich in het hier en nu aandient, vanuit acceptatie en compassie met onszelf en met elkaar.

Vooraf maken we een afspraak voor een intakegesprek; we gaan daarin samen na of de Weerklank-groep aansluit bij waar jij op dit moment behoefte aan hebt.

Op de pagina Taal & Rouw vind je nog wat meer informatie over de inhoud. Je kunt me natuurlijk ook bellen of mailen als je vragen hebt. Zie daarvoor de contactpagina.

Een paar reacties van mensen die eerder deelnamen aan een Weerklank-groep:

Wat een positieve verrassing en ervaring! […] Een vast, klein groepje mensen, met een vergelijkbare ervaring die verbindt, maar die ook voor ieder weer anders is. Dit maakt dat je vaak aan één woord genoeg hebt om elkaar te begrijpen, maar ook dat je vanuit de verschillende perspectieven en geschiedenis vanuit elkaars ervaring waardevolle inzichten deelt. Warme, openhartige en veilige ontmoetingen.

Dankjewel voor de bijzondere Weerklankavonden. Het waren avonden die mij, in de zwaarste tijd van mijn leven, troost geboden hebben. Door jouw eigen persoonlijke ervaring voel ik me begrepen.

Dank voor de acht mooie en dierbare avonden. Ik had van tevoren niet gedacht dat ik er zoveel aan zou hebben. We hebben veel open gesprekken gevoerd waarin alles gezegd en geventileerd kon worden. Zaken die je in je eigen kringetje mensen wellicht niet zo snel bespreekt.

PRAKTISCHE INFORMATIE

Wanneer? Start op dinsdagavond 29 september 2020, 19.30 – 22.00 uur (volgende bijeenkomsten: dinsdagavond 13/10, 27/10, 10/11, 24/11, 8/12, 12/1 (2021) en 26/1, en een nog nader af te spreken terugkombijeenkomst, ergens in het voorjaar.

Waar? Praktijk voor Haptotherapie Sentire, Marie Koenenlaan 27, Tilburg

Kosten: € 275 euro

Tip

Stichting Aurora en de Rogier Hulst Foundation verzamelen sinds kort op hun gezamenlijke website ‘Leven na zelfdoding’ informatie over verschillende initiatieven in het land op het gebied van (online) ondersteuning aan nabestaanden van zelfdoding. Kijk voor meer informatie op hun site.