Nieuws

WEERKLANK gespreksgroep voor nabestaanden zelfdoding

Je kunt je nu alvast opgeven voor de eerstvolgende rouwgroep Weerklank, voor mensen die een dierbare hebben verloren door zelfdoding. De groep begint zodra zich voldoende deelnemers hebben aangemeld.

In de Weerklankgroep kom je tweewekelijks samen in een kleine groep lotgenoten (acht avonden). Daarna spreken we nog een keer verderop in de tijd met elkaar af. Omdat de groep klein is (maximaal 5), is er voldoende tijd en ruimte voor ieders persoonlijke verliesverhaal. Elke bijeenkomst staat een thema centraal dat als uitgangspunt dient om met elkaar in gesprek gaan.

Op een veilige manier maken we ruimte voor wat je bezighoudt en zich aandient in het hier en nu, vanuit acceptatie en compassie met onszelf en elkaar. Voorafgaand aan je deelname is er een vrijblijvend intakegesprek; daarin gaan we na of de Weerklank-groep aansluit bij waar jij op dit moment behoefte aan hebt in je rouwproces.

Op de pagina Taal & Rouw vind je nog wat meer informatie over de inhoud. Bel of mail me gerust als je vragen hebt (zie de contactpagina).

Een paar reacties van mensen die eerder deelnamen aan een Weerklank-groep:

Wat een positieve verrassing en ervaring! […] Een vast, klein groepje mensen, met een vergelijkbare ervaring die verbindt, maar die ook voor ieder weer anders is. Dit maakt dat je vaak aan één woord genoeg hebt om elkaar te begrijpen, maar ook dat je vanuit de verschillende perspectieven en geschiedenis vanuit elkaars ervaring waardevolle inzichten deelt. Warme, openhartige en veilige ontmoetingen.

Dankjewel voor de bijzondere Weerklankavonden. Het waren avonden die mij, in de zwaarste tijd van mijn leven, troost geboden hebben. Door jouw eigen persoonlijke ervaring voel ik me begrepen.

Dank voor de acht mooie en dierbare avonden. Ik had van tevoren niet gedacht dat ik er zoveel aan zou hebben. We hebben veel open gesprekken gevoerd waarin alles gezegd en geventileerd kon worden. Zaken die je in je eigen kringetje mensen wellicht niet zo snel bespreekt.

PRAKTISCHE INFORMATIE

  • Wanneer? Tweewekelijks, op dinsdagavond van 19.15 uur – 21.30 uur (8 avonden en 1 terugkombijeenkomst); start april 2021 (vol). Voor september 2021 staat een nieuwe groep gepland; je kunt nu al aanmelden hiervoor.
  • Waar? Praktijk voor Haptotherapie Sentire, Marie Koenenlaan 27, Tilburg
  • Kosten: € 275 euro

Tip

Stichting Aurora en de Rogier Hulst Foundation verzamelen sinds kort op hun gezamenlijke website ‘Leven na zelfdoding’ informatie over verschillende initiatieven in het land op het gebied van (online) ondersteuning aan nabestaanden van zelfdoding. Kijk voor meer informatie op hun site.